Onko hallitus vieraantunut kansasta ?

 

Ovatko ns. konsernipuolueet menettäneet yhteyden änestäjiinsä?

 

Kun kuuntelee oikeistopuolueiden kehuja teoistaan, maan hallituksessa ja vertaa niitä arjen todellisuuteen, ei voi olla kysymättä, onko kansan tuntemukset oikeasti näin totaalisesti sivuutettu? Onko pyhät lupaukset viime vaalien alla, sysätty tietoisesti sivuun ja jakovaraa on suunnattu etupäässä omille joukoille, ei kansalle?

Tämänlaisen kovakorvaisuuden seurauksena, syntyy uusia puolueita, populismiksi niitä haukutaan, vaikka niillä on ainoana tavoitteena koko kansan hyvinvointi. 

Tuo tavoite vaan lähtee toisesta näkökulmasta, jota ei haluta kuulla, eikä siten käsittää. Siksi sitä on helpompi haukkua. Mutta onko se viisasta? Ei erilaisuus, ole pahuutta, vaan se kohoaaa kansan kaipuusta siihen elämään, jota vielä 1970 luvulla elettiin. Meille oli luotu punamulta hallitusten aikana hyvinvointisuomi. Tätä hyvinvointivaltiota on tietoisesti ajettu alas 1990 luvusta lähtien, jolloin eka kertaa myös KOK pääsi hallitukseen sodan jälkeen. Pyydän anteeksi, että olin sitä itsekkin nostamassa, se oli elämäni suurin virhe.

Meidän tulisi antaa kaikkien kukkien kukkia, ei pitää tietoisesti sivussa, jopa väärin perustein, sillä tasa-arvoisuus on myös talouden kannalta tärkeä tavoite, sillä se on osa sitä. Meidän on päästävä eroon hyväveliverkostojen aikakaudesta ja saatava riippumattomuus, oikeusvaltio ja tasa-arvo kaikessa poliittisessa toiminnassa.

Perustuslain velvoitteet sitoo kaikkia päättäjiämme, mutta jos meiltä puuttuu perustuslakituomioistuin, voi lakeja rikkoa saamatta tuomioita. Tänmä asia tulisi saattaa kuntoon ja perustuslakituomioistuin tulisi perustaa, mutta siihen valita kokonaan politiikan ulkopuoliset riippumattomat tuomarit ja valvonta kytköksistä.

Meillä ei ole enää varaa jatkaa tällaista politiikkaa. Tarvitaan oikeudenmukaisuuden, kurin ja valvonnan palauttaminen, sekä rikollisten tuomitseminen, sillä politiikkaa tehdään kansalaisten varoilla, sen täytyy olla kansan hyväksi ja laillisin keinoin, ei kenenkään omaa etua ajavaa.

ritvalehtonen
Vihreät Petäjävesi

Arvoina oikeudenmukaisuus, avoimuus, tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittaminen, sekä työn tekeminen, mutta rehellisin keinoin.
Luodaan yhteläiset mahdollisuudet ei estetä sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu