ritvalehtonen

Uskovan opit ajassamme

Aikamme ilmiöinä olen ihmetelyt eniten, miten me näyttelemme jotain roolia, jota emme kykene omassa elämässä kuitenkaan pitämään?

Pahimmalle tämä näyttää politiikansaralla, missä  hyvän moraalin tulisi olla tabu, ainakin niille, jotka puhuvat arvoista, "koti, uskonto ja isänmaa." Nämä arvot ovat kadonneet aina silloin kun se koskee omaa ja kaverien etua, vaikka koko kansa joutuisi muuten kärsimään.

Kun muistamme kuinka raamatussa Sakkeus oli kiinnittynyt´ulkoiseen materiaan ja sen vuoksi oli sisältä rikki. Jos hämäräperäisiä saatavia on paljon ja omaisuuden hankkiminen kyseenalaista, ei ihminen kestäkkään sisältä. Tarvitaan Rakkauden tuomaa valoa ja omaatuntoa, joka näkyy kaikille samanlaisena. Se ei ota toisen omaa, ei tee pahaa kenellekkään ansaitakseen omaisuutensa ja alantonsa.

Kun Sakkeuskin heräsi rakkauden valoon ja pääsi pois sisäisestä piinastaan, hän jakoi kaiken omaisuutensa pois. saadakseen hyväksytyksi tulemisen vapauttavan elämän ja rauhan, Pyhän Jumalan edessä. Jos me ihmisinä oppisimme rehellisen ja avoimen elämisen taidon, ei edes lahjoitusta tarvittaisi, kun kaikilta ja kaikesta olisi verot ja laskut maksettuna, kun omaisuuksia on hankittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat