ritvalehtonen

Tulevaisuuden säästöt tehdään nyt!

 

Tulevaisuuden säästöt tehdään nyt, jos siihen löytyy maan hallitukselta tahtoa, missä rakenteelliset uudistukset toteutetaan oikeudenmukaisesti , tasa-arvoisuutta ja perustuslakiamme noudattaen.

Nyt tehty talousarvioesitys ei sitä tue kuin osittain, sillä ongelmana on viimeisten vuosikymmenten ajan tehty kansalaisten eriarvoistamisen tie, jonka seurauksena nyt maksamme lisälaskuja moniin ongelmiin. Koulutus, lisääntyneet mielenterveysongelmat, masennukset, haluttomuus, toivon hiipuminen, yrittäjyyden kato, eläkkeiden indeksileikkausten vuoksi pieni ja keskituloisten raha ei riitä edes välttämättömään, perheissä voidaan pahoin jne...

Nyt olisi tarvittu suurempi huojennus pieni ja keskituloisten toimeentulon paranemiseen ja se olisi auttamassa kansalaisten oman mahdollisuuden lisääntymiseen, sitä kun ei rahatta saa. Nyt tehdyt huojennukset ja hyväosaisten suosion jatkaminen, ei lisää kasvua , eikä vähennä velkaantumista pitkällä aikavälillä, vaan tämä haiskahtaa enemmän vaalityöltä.

Meidän tulisi ymmärtää maailmanlaajuista tasapainoisuutta, missä  kukin valtio keskittyy huolehtimaan ensin omasta kansastaan ja hyvinvoinnin myötä auttaa myös muita humaanin ja arvostavan yhteistyön kautta.

Talousjärjestelmällä on rajansa, olemme globaalin muutoksen edessä, monien murrosten, huolien ja ongelmien keskellä. Meidän tulee ymmärtää, myös luontomme arvokas kokonaisuus, sillä olemme vain pieni osa sitä ja sen kunnioittaminen ja hoitaminen on meidän yhteinen tehtävä, mikäli aiomme säästyä lisääntyviltä tuhoilta.

Se tarkoittaa ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen tasapainon saavuttamista. Eli köyhyyden poistamista, luonnon suojelua ja sen kautta syntyvää taloudellista menestystä. Vain se on riittävä, mikäli aiomme saada ongelmille vastauksen.

Oman käsitykseni mukaan, olemme vaan kulkeneet liian kauan, jo vuosikymmenten ajan juuri toiseen suuntaan, koska tuloerot ovat vain kasvaneet, köyhyys ja velkaantuminen lisääntynyt, talouskasvumme hiipunut ja monet ongelmat odottavat lisää rahaa,  koska ne ovat seurausta siitä poliittisesta linjauksesta, joka ei sovi kestävään kehitykseen ja kasvuun, eikä tue oikeusvaltioperiaateita, eikä perustuslakiamme.

Toivon muutosta maan hallitukseen, koska samat vanhat tavat jatkavat samaa rataa, toivon löytyvän uuden raikkaan tien, joka näkee kokonaisuudet ja katsoo asioita heikoimpien näkökulmakin huomioiden. Nyt sellainen uusi vihreys ja toimintamalli näkyy ainakin Touko Aallon toimista. Nähtäväksi jää tulevissa eduskuntavaaleissa, vieläkö kansa luottaa entisiin päättäjiin,jotka ovat olleet vuosikymmenet, mutta pahemmaksi on vaan tie käynyt osalle kansaa. Kestävä tie on kokonaisuuden ymmärrystä, siihen on jokaisella oltava yhtäläinen oikeus olla mukana, ei sivustakatsojan roolissa.

Meillä on mahdollisuus, mutta täytyy löytyä myös tahto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Eipä tule säästöjä vaan lisää velkaa ja vihreiden toivetynnyri toisi rutkasti enemmän.

Toimituksen poiminnat