Avoimuutta kaivataan myös verotukseen

Tässä työnjuhlaa, eli vappua  osan viettiessä, minä pienyrittäjänä teen töitä, koska yhteiskunta pitää huolen siitä, ettei ole aikaa juhlintaan.

Makselin laskuja ja kauhistelin, kuinka kansaa sumutetaan piiloverotuksen kautta.  Samaan aikaan meillä puhutaan kikystä, jonka avulla muka vähennetään turhia kuluja ja parannetaan yritysten mahdollisuuksia jatkaa, kasvaa  ja kehittyä. Tämä kaksinaismoraali saa välillä raivostumaan, kun kansalle kerrotaan muunneltuja totuuksia.

Nyt toivoisin hyvän selvityksen siitä, millä lailla sähkön siirto, haja-asutusalueella on perustuslain mukaista ja tasa-arvoista, taajameihin nähden? Haluan selityksiä myös sille, millä tavalla moninkertainen verotus tukee yrittäjyyden kannatusta, kun sähkövero on 43.3% siirtomaksusta? Miksi haja-asutusalueen yrittäjät ja kansalaiset maksavat suurempia maksuja, vaikka heille ei ole olemassa turvattua linjaa? Eikö linjan maahan kaapleloinnin hinta tule laskuttaa sitä mukaa kun ne on saatu kaapeloitua ja turvattua sähkön saanti kaikkina aikoina tasapuolisesti?  Juuri nämä verot joita kerätään tupaveroina (siirron alv, energiavero ja sähkön alv. ja energiavero, jotka maksetaan jo kertaalleen verotetuilla nettotuloilla) aiheuttavat kilpailukyvyn heikentymisen, koska sama rahastus kulkee kaikessa. Tiedonsaanti, palveluiden saanti, oiekuden saanti, työvoiman käyttö jne…Nyt puhutaan kaikissa neuvotteluissa vain että meillä on liian korkeat palkat.

Onko nähtävä, ettei maan hallitus ymmärrä todellakaan PK yrittäjän ja kansalaisen arkea lainkaan, kun tällainen rahastus sallitaan, vai onko tämäkin vaan röyhkeä keino kerätä voittoja joillekkin? Eihän yrittäjät voi mitenkään saada tasa-arvoa, jos osalle jaetaan tukia, jopa energian omavaraisuuden parantamiseen, ja osalta viedään mahdollisuudet kasvuun ja kehittämiseen röyhkeällä rahastuksella.

Nythän tuo 43,3% sähkövero perustuu kulutukseen, eli mittarilukemaan ja on yhtä suuri kuin varsinainen siirtomaksu. Tämä linja jos saa jatkua, ei kyllä kasvua voi odottaa, lopetaneita yrityksiä senkin verran enemmän, koska kuka on niin hullu, että jatkaa, jos ei saa työstään mitään muuta kuin työn ilon.

 Maamme tarvitsee hallituksen joka näkee miten pienyritykset voisivat kasvaa ja kehittyä. Mutta niin kauan kuin on suurten markkinat, se ei  ole mahdollista, koska ei  ole halua lisää kilpailua, jos silloin jaetaan samaa kakkua ja jokaisen siivu pienenee. Tästä on kyse ja siksi taantuma jatkuu, niin kauan kun tapetaan yrityksien mahdollisudet rahastamalla näillä sivukuluilla, joita myös moninkertainen energian verottaminenkin on ja leikataan ostovoimaa väärästä päästä, eli sieltä, missä sitä ei ole muutenkaan tarpeeksi.

 

 

ritvalehtonen
Vihreät Petäjävesi

Arvoina oikeudenmukaisuus, avoimuus, tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittaminen, sekä työn tekeminen, mutta rehellisin keinoin.
Luodaan yhteläiset mahdollisuudet ei estetä sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu