Kaikkien äänioikeus?

 

Kun keskuudessamme on myös heitä, joilla ei ole vakituista asuntoa, eikä rahaa hankkia kuvallista henkilökorttia, tai ajokorttia, miten he pääsevät äänestämään?

Eikö jokaisella suomen kansalaisella ole perustuslain mukaan yhtäläiset oikeudet? Se tarkoittaa, myös äänioikeutta. Mutta miten voit todistaa henkilöllisyytesi, ellei sitä ole taloudellisista syistä voinut hankkia? Näin kävi tässä taannoin myös omassa kunnassani, kun kuntalainen ei saanutkaan äänestää, oman aslueensa äänestyspaikassa. Tunsin tuon henkilön ja tiedän varmasti, että oli saman piirin aslueella, jossa hän yritti äänensä antaa.

Jos on vielä tuntematon vaalivirkailijoille ja vaikka olisi postin tuoma lappu, henkilöllisyys käsketään aina tarkistaa, sen mukaan tehdään kirjaus  myös vaalipöytäkirjaankin.Eihän se ole mahdollinen, ellei henkilöllisyyttä ole. Missä toteutuu perustuslain suoma yhdenvertaisuus ja äänioikeus?

Ohjaako tämä tietoisesti pois äänestyspaikoilta osan heikoimmista kansalaistamme? Onko tämä jonkun suuren ja vahvan etu? Pohdinnan paikka tämäkin?

ritvalehtonen
Vihreät Petäjävesi

Arvoina oikeudenmukaisuus, avoimuus, tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittaminen, sekä työn tekeminen, mutta rehellisin keinoin.
Luodaan yhteläiset mahdollisuudet ei estetä sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu