ritvalehtonen

Mikä on tulevaisuudessa politiikan suunta?

Elämme jälleen vaalien alusaikaa ja kunnissa valmistaudutaan tulevaisuuden suuriin muutoksiin. Ajassamme  on äärimmäisen tärkeää,  millaisialla arvoilla teemme päätöksiä.

Kun seuraa politiikka nyt, sitä tehdään kolmessa ryhmässä, eikö tavoitteena tulisi olla vain yksi suunta, jota yhdessä tehdään. Sen suunnan tärkein asia on kuntalainen, kansalainen ja jokainen heistä. Emme voi ajatella, että keräämme verot jokaiselta, asuinpaikasta riippumatta,  mutta rakennamme infraa ja mahdollisuuksia, vain osalle, tai osaan kuntaa.

Näin tasa-arvon ja Minna Canthin päivänä, rohkenen kirjoittaa omia näkemyksiäni aikamme ilmiöistä.  Ensimmäisen ryhmän muodostavat he, jotka ajavat asioita oman itsensä ja kavereittensa, edun, vallan ja omaisuuden maksimoimiseksi.

Toisen ryhmän muodostaa, he, jotka tiedostavat edellisen, naamioituen asioiden taakse ja mainostavat itseään ja tavoitteitaan yhteisen hyvän arvoilla, mutta vallan saatuaan kansalta, ajavatkin yhä omia etujaan.

Kolmannen ryhmän muodostavat henkilöt, joilla on aito tarve tehdä tasa-arvoista , läpinäkyvää  ja oikeudenmukaista politiikkaa, missä kaikki ovat saman arvoisia asuinpaikastaan ja ihmisyydestään, tai ihonväristään riippumatta. Kunta on me kaikki, ei väin minä ja minun lähipiirini, joiden etu ajaa yhteisen edun edelle.

Minusta tasa-arvon hedelmiä ovat kasvu, avoinuus, yhteisöllisyys ja kaikkien voittaminen.

Myös häpeä on synnin taakka, joka kuluttaa ihmisten voimia monilta tehtäviltä. Mutta mistä häpeä siten syntyy? Onko se todollisten tekojen peittelystä aiheutuva varjo? Eikö tuon häpeän  varjon voisi välttää, rehellisyyden kautta? Eikö elämässä tärkeintä ole itse elämä, joka on kaikille annetu lahja, kuin suunnattomien omaisuuksian kasaaminen, vaikka vääryydellä, jos samaan aikaan oslta puuttu kaikki?

Jospa ottaisimme kaikki yhdessä uuden tien, kohti yhteistä hyvää, kohti jokaisen arvokasta ja inhimillistä, sekä tasa-arvoista elämää. Totuus on siunaus meille kaikille, se on tie varjoista valoon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mistä tulevaisuudessa säästetään ? Kansan itse maksamista sosiaaliturvasta ja omista palveluista?

Koko julkisen sektorin velka on puolestaan kasvanut 136 miljardiin euroon. HS
Sosiaaliturvan osuus on noin 43 % ja
- julkishallinnon osuus noin 8,5 %.
Muihin julkisen sektorin menoeriin kuuluu mm.
-tieverkon rakentaminen ja ylläpito,
-rataverkko,
-KELA-korvaukset,
-eläkkeet,
-EU-maksut,
- investointiavustukset,
-maatalous- ja
-liikennetuki,
- työnantajan sosiaaliturvamaksut,
-tehdyt investoinnit.

Toimituksen poiminnat