ritvalehtonen

Kuntavaalit 2017

Kuntavaalit lähestyvät ja meillä kaikilla on yksi ääni, jokaisella on yhtäläiset oikeudet antaa äänensä henkilölle, jonka arvelee parhaiten ajavan kansalaisten yhteistä etua.

Meillä on tällä hetkellä demokratiavaje ja siksi ei ole yhdentekevää, millaisilla arvoilla kuntien päätöksiä tulevaisuudessa tehdään. Uusi kuntalaki tuo nyt hyvät mahdollisuudet ottaa kuntalaiset mukaan keskusteluun jo ennen päätöksentekoa, silloin kun asia koskee asuialueiden muutoksia,  kaavoitusta, yritystontteja, louhinta ja maa-aineslupien paikoista, puhtaasta vedestä ja muista luontoarvoista, joita meidän kaikkien tulisi vaalia.

Hyvä kuntakuva luodaan oikeilla päätöksillä ja kuntalaisia kuunnellen, ei vastavirtaan uiden ja jonkun omia tarkoitusperiä vaalien. Demokratiaan kuuluu yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja kuuntelemisenkin taito. Se ei ole pakkovaltaa, alistamista ja toisten näkemysten polkemista. Kunnissa suurin toiveeni on, että kuntalainen voi hyvin, hän saa tarvitsemansa palvelut ja hänen työtään arvostetaan osana kunnan kokonaisuutta ja tasa-arvoisuus on kaiken päätöksenteon pohjana. Erilaiset näkemykset on rikkaus ei päätöksenteon taakka, kuten on kuullut jonkun ilmaisevan, kun pelkkänä kumileimasimena ei ole aina voinut olla, jos kuntalaisten näkemykset ovat jotain muuta.

Siis toivon hyviä ehdokkaita, joilla on tahtoa olla päätämässä  kuntalaisen parhaaksi, ei puolueella ole väliä, vaan arvoilla miten päätöksiä tehdään. Itselleni myös luontoarvot  yhdessä muiden arvojen kanssa ovat tärkeät, siksi olen mukana sitoutumattomana vihreiden listoilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat