ritvalehtonen

Kaksinaismoraali ja sen seuraukset

 

Suomi on ymmällään muun maailman tavoin, miksi olemme tällaisessa tilassa?  Miksi kasvua ei vaan tapahdu, erilaisista tukimuodoista huolimatta? Miksi työttömyys ja velkataakka kasvaa? Miten Kiky, ei olekkaan nostanut meitä suuremman kasvun tielle? Miksi työuupumus ja pahoinvointi, sekä mielenterveydet ja itsemurhat lisääntyvät, pisatutkimuksen tulos heikkenee, miksi ääriliikkeiden suosio kasvaa ja  vähiten korruptoituneiden listalla aletaan tippua alaspäin? jne...

Näihin kaikkiin kysymyksiin on olemassa vastaukset, jos halutaan vaan ottaa käyttöön muutos.

Kuuntelin eilen Päivärinnan kysymyksiä A-Studion demarihaastattelussa ja korvaani osui kysymys ääriliikkeiden kasvun syistä, johon en kuullut suoraa vastausta.

Eikö ne tulisi kuitenkin ottaa esille? Minusta syyt ovat vanhojen puolueiden jo kymmenien vuosien aikaisesta harjoitetusta politiikasta, josta on kadonnut inhimillisyys, yhteisöllisyys ja tasa-arvon  tavoitteet. Tilalle on astunut oma etu ja ahneus, hyväveliverkostot ja salaiset neuvottelut, mutta maksumiehiksi on laitettu ne kaikkein heikoimmat. Tuloerot ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja sen mukana on tullut ed. ilmiöt, yleisestä pahoinvoinnista, uupumuksesta, luottamuspulasta, työttömyys, verojen nostaminen, tukien heikentäminen, velkaantumisen kierre, haluttomuus puhaltaa yhteiseen hiileen jne...joiden myötä myös kasvulta on viety pohja.

Eihän kasvua ole mahdollista ollakkaan, jos raha puuttuu sieltä, missä sille olisi suurin tarve. 

 

On tulossa kuntavaalit ja puolueet käy taisteluun toisten ideoilla, onkien itselleen kannatusta. On huomattava piirre, kuinka toisten aikaansaannoksilla ratsastetaan härskisti. Tästä hyvä esimerkki on kiinteistöveron epäoikeudenmukaisuus, josta olen kirjoitellut eri lehdisssä viimeiset 20 vuotta  ja myös täällä (viimeksi 3.1.17), koska se on muodostunut perustuslain vastaiseksi. Nyt kun asia on jo Maanmittauslaitoksen ja verottajan työn alla porrastuksen aikaansaamiseksi  ja saattamiseksi tasa-arvoiseen asemaan asuinpaikka ja palvelut huomioiden, on huvittavinta, että joku yrittää kertätä pisteet omaksi hyödykseen, nostamalla asian pöydälle. Minusta ei kannata sellaista enää luvata kansalaisille, joka on jo työn alla, vain äänten kalastuksen vuoksi. Mutta näin me toimimme ja juuri tämä asettaa kansalaiset kysymään tarvitaanko puolueita, jos kaikkien etu on yhteisten asioiden hoitaminen?

Nämä ovat niitä asioita, jotka tulisi jokaisessa puolueessa tunnistaa, eli annetaan arvo sille, joka on asiaa hoitanut, eikä varasteta toisten työn tuloksia, nostamaan omaa kannatusta. Nämä myös vievät kiinnostuksen puolueisiin, jos niissä ei kunnioiteta ihmisten työtä, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja rehellisyyttä. Parempi olisi tukea ja kannustaa kaikkia toimimaan yhdessä samojen tavoitteiden puolesta, ei poimia itselle sopivat esilletulot toisten työn tuloksista.

 

Kannustankin kaikkia kuntavaaleissa mukana olevia, puoluetaustaan katsomatta, olemaan rehellinen, itselleen ja muille, sillä kuntalaisten äänten kalastelu väärillä keinoilla ei ole hienoa, koska silloin myös päätöksentekoon on vaarana tulla samanlaiset keinottelut, jos sitä on jo vaalityössä. Toivon myös äänestäjiä katsomaan asioiden taakse, sillä liian usein sieltä löytyy totuus. Tehdään kunnista kuntalaisten tarpeita palvelevia yksiköitä ja kuunnellaan avoimin mielin jokaisen kansalaisen erilaisiakin ajatuksia, jotta yhteinen ja tasa-arvoinen päätöksenteko kantaisi hyvää hedelmää, ensin kunnissa ja sitten myös valtion tasolla ja sieltä mallia koko maailmalle, pienestä erilaisesta valtiosta, nimeltä suomi, missä kansalaisista pidetään huoli tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti lakeja noudattaen ja yhdessä ponnistaen avoimin kortein.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat