ONKO POLITIIKKAMME PELKKÄÄ TEATTERIA?

Suomalainen politiikkamme on ollut kykenemätöntä muuttumaan. Se on junnannut paikallaan vuosikymmenet vanhojen puolueiden ( KOK, KESKUSTA ja SDP) toimesta, kuin uraansa juuttunut matkaaja.

Tätä todistaa jatkuva työttömyyden , sosiaalimenojen ja velkaantumisemme kasvu. Meillä on kyetty 50-60 luvuillakin hoitamaan kansalaiset, luotu hyvinvointivaltio tasa-arvo ja hyvä elämä kaikille pienemmillä veroilla, mutta nyt kokonaisveromme on koko EU alueen korkeimpia ja kaikkien läntisten teollisuusmaidenkin vertailussa, n. 10% suuremmat. Lisäksi eriarvoisuus on räjähtänyt käsiin, kun duunarilta leikataan palkkaa ja jatketaan työpäivää, sitä kaksin verroin jaetaan yritysten johdolle ja veronkierrolla siirretään voitot veroparatiiseihin.

Tämä kaikki on poliittisesta tahdosta kiinni. Halutaanko asiat menevän toisin, halutaanko kaikille ihmisarvo ja tasa-arvon oikeudet, kuten perustuslakimme lupaa. Halutaanko ottaa uudet puolueet tasa-arvoisina rinnalle, joilla olisi tahtoa ja näkemystä toisenlaiseen politiikkaan? Halutaanko muuttaa puoluerahoitusta niin, että se tuleekin suoraan jokaiselle ehdolla olevalle ehdokkaalle saman suuruisena.  Otetaanko uudet tulokkaat vaalitentteihin tasa-arvoisesti, vai kuten olemme nähneet, vain nykyiset toimijat, jotta heillä olisi etulyöntiasema ja sama saisi jatkua.

Jos nyt katsomme esiin nostettuja uudistusideoita,( investointivarauksesta, varainsiiroveron poistosta jn..) eikö ne ole tosiasioiden kieltämistä, eli pään laittamista pensaaseen, ellei ongelmiin paneuduta niiden syitä etsien ja niitä poistaen? Eikö viisautta ole  tunnustaa tosiasiat ?

Minusta yksi tärkein olisi työttömyyden poistaminen. Siihen olen esittänyt ratkaisun jo vaalityössäni Itsenäisyyspuolueen (IPU:N) ehdokkaana. Tämän näkemykseni ole tuonut julki myös eri hallituspuolueidenkin ehdokkaille, mutta muutosta ei ole haluttu.

Toinen suuri ongelma on velkaantumisemme katkaiseminen. Myös tähän on olemassa keinot, jos löytyy tahtoa tehdä asioita toisin. Osa velkaantumisesta poistuu jo sosiaalimeojemme pienentymisellä, jos kaikki ovat työssä. Kun vielä palautetaan ansisidonnaiseksi eläkeindeksimme, eli korjataan se virhe, joka tehtiin 24v sitten, kun muutettiin eläkeindeksiä leikkaamaan eläkkeitä. Tämän seurauksena, eläkeläisemme saavat itse maksamansa eläkkeet omaan käyttöön se vähentää toimeentulo ja asumistuen lisämenoa. Lisäksi se kasvattaa ostovoimaa ja on perustuslaillinen korjaus, toisen omaisuuteen kajoamisen kautta.

Kolmanneksi tulisi tasata tuloeroja, vaikka verotuksen kautta. On käsittämätöntä, että pienituloisimmat maksavat joka eurostaan kovaa veroa ja jos on lisätuloa siitä 50-60% lisää, vaikka kokonaisansio ei yltäisi kuin murto-osaan siitä suurituloisimman ansiosta josta on kohtuullisimman pieni kokonaisvero. Sama koskee erilaisia tukijärjestelmiä, joilla nyt tuetaan lisätulojen hankkijaa, vaikka perusduunistaan esim. maatalousyurittäjä tuskin enää elää. Eli myös tukipolitiikka tulisi miettiä uudelleen ja palauttaa oikeudenmukaisuus.

Hyvinvointivaltio käsite on sitä, että ihmiset kokevat elämänsä tarkoituksenmukaiseksi. Sitä se on työn  ja sen kautta saatavan toimeentulon kautta. Siihen kuuluu myös tasa-arvo, ihmisoikeudet, jotka ovat kaikille samat. Riittävä toimeentulo , joka turvaa jokapäiväisen elämän. Tämän saavuttaminen edellyttää, että sinulla on töitä , tai riittävä eläketulo.

Myös työn jakaminen tasaisemmin on vaihtoehto ja jos kaikki ovat työssä, myös vapaa-aikaa voidaan jakaa työaikaa lyhentämällä kaikille. Se puolestaan tukee perheiuden hyvinvointia ja säästää tulevaisuudessa myös yhteiskunnan menoissa.

Veronkierrosta ja muista rikoksista tulisi saada rangaistukset, joilla on merkitystä ja niiden tulee olla kaikille samat. Valtion ja kuntien virat julkiseen hakuun , ei sisäsiirtoisesti ja puolueiden jakamina, sulle, mulle.

Itressijääviys rangaistavaksi. Ei samat naamat päättämässä useammalla paikalla, kun on kyse omien asioiden läpiviemisestä ja niiden varmistamisesta. Politiikan tulee olla läpinäkyvää ja pöytäkirjat julkisia aina kun ne ei koske yritysten tai henkilöiden henkilökohtaisia asioita.

Eläkkeisiin ala – ja yläraja, ei enää ansiopeusteinen, vaan työhistoriaa myötäillen. 

Osakeyhtiölakiin muutos. Se ei saa koskea kuin sellaisia yrityksiä, jotka toimivat avoimilla markkinoilla yrityksinä, eli ei vaerovaroilla toimivia, ellei myös yhtiön kaikkea tietoa saateta valtuustoille ja eduskunnalle, joilla kuuluisi olla ylin päätösvalta.

Hallintolailla ei siirretä pois päätöksentekoa kansalaisia koskevista tärkeistä asioista, vaan niistä päättää aina valtuusto ja eduksunta.

Nyt maksamme koko EU:n korkeimpaa kokonaisveroa ja se vaan nousee ja on jo 10% yli muiden läntisten teollisuusmaiden. Tämä estää kasvuamme, koska  kaikki kulut vaikuttaa loppuhintaan, ei tuotteille ole ostajia. Nyt on vain palkansaajien pussilla käyty, kun ei ole ollut tahtoa tartua oikeisiin toimiin ja myös se on vienyt rahaa pois kasvulta ja se on siirtynyt kapialistien taskuun, joka on kasvanutkin jo 18,3%.

Tämä sairas meno vanhojen puolueiden näköalattomuudesta tai sitten oman pesän puolustamisen vuoksi jatkuu, mutta tätä ei kestä kansantaloutemme enää. Tämä teatterimainen näytteleminen, eli näennäisdemokratia tulisi saada päätökseen ja palauttaa aito ja ahkera kansamme sille kuuluvaan rooliin.

TÄMÄ KAIKKI ONNISTUU, KUN PÄÄSEMME ENSIN EROON EU;STA JA EUROSTA, PERUSTAMME OMAN ITSENÄISEN JA RIIPPUMATTOMAN PANKIN JA PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIMEN. Tarvitaan humaaneja toimijoita ja sitkeää työtä muutoksen vuoksi.  Mikä parasta, se on meidän kaikkien yhteinen etumme. Tätä työtä tekee mm. ITSENÄISYYSPUOLUE.

 

ritvalehtonen
Vihreät Petäjävesi

Arvoina oikeudenmukaisuus, avoimuus, tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittaminen, sekä työn tekeminen, mutta rehellisin keinoin.
Luodaan yhteläiset mahdollisuudet ei estetä sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu