Tasa-arvon kautta kasvuun

On maalaisjärjen vastaista pitää suurta osaa kansastamme pois työelämästä ja tarjota ilmaiseksi toimeentulo ja samaan aikaan uuvuttaa työssä käyvätkin loppuun.

Tasa-arvo on suuri ja arvokas käsite. Se tulisi ymmärtää oikein, eli jokaisella työkuntoisella ja työikäisellä tulisi olla oikeus tehdä työtä ja elää työstään, ei sosiaalitukien turvin, joihin kerätään varat veroja kiristäen ja veropohjaa alati laajentaen heiltä, jotka vielä saavat olla töissä ja jaksavat siellä olla.

Jos lasketaan kokonaishinta työttömyydelle, minusta meillä ei olisi siihen varaa. Ei antaa osaamisen rapistua tai jatkokouluttaa turhaan koska työn tekemiselle on liiaksi esteitä.  Ei antaa ihmisten syrjäytyä ja radikalisoitua tekemisen puutteesta johtuen. Nythän työtä ei saa tehdä, koska menettää tuet.. Mieletöntä, sanon minä. Eikö tasa-arvoista olisi että jokainen tekisi yhtä pitkää työviikkoa ja saisi siitä palkkansa, maksaisi veronsa ja oman eläkekertymänsä? 

Koska meillä on harhauduttu keinotekoisille poluille politiikan saralla ja unohdettu yksinkertainen oikea elämänarvo ja työn oikeus, olisi tämä korjattava alkuun valtion maksaman perus/ kansalaispalkan avulla jokaiselle, jolta nyt puuttuu työ. Ei sitä kaikille tarvitse maksaa, koska ei työttömyyskään ole työttömien syytä, vaan meillä on poliittisin päätöksin ajettu alas teollisuutta ja tehtailtu suurtyöttömyyttä. Tästä tulisi valtiovallan ja päättäjiemme kantaa vastuu.

Työ ei ole loppunut, vain palkan maksajat on imetty kuiviin. Meillä on eniten työpaikkoja syntynyt pk sektorille, mutta myös heidän mahdollisuuksiaan on heikennetty vuosi vuodelta lisää, kun vastuita ja laskuja sinkoilee, jos jonkin laisilla lisävaatimuksilla, se on kaikki pois työllistämisen mahdollisuuksista.

Kun katson Britanian viisaita päätöksiä, näen, että myös meidän mahdollisuutemme olisivat itsenäisyytemme palauttamisessa ja sen kautta uudessa suunnassa, missä olisi edes toivoa tulevaisuudesta. Oman kansan hyvinvointi, pärjääminen ja ennenkaikkea rauhantyö, missä irrottaudumme kaikista niistä kytköksistä, missä muut sanelee ehdot. Koko EU ja euro on tuonut kansallemme liian suuren laskun, on aika katkaista tuo piikki, sillä ne lupaukset, joita kansallemme on annettu, eivät ole pieniltäkään osin toteutuneet.

Suomen kansa on selvinnyt yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamalla, se on osannut olla yhteistyön rakentaja Tämä on EU.n ja sen itsekkäiden kätyreiden tahdon mukaisesti nyt turmeltu ja pienet etupiirit ajavat vain omia etujaan, vaikka kokonaiset kansakunnat kärsivät vääryyklsien ansiosta. Kuten vanha sanonta kuuluu, "kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden", pitää tässäkin paikkansa.

Itsenäinen kansanvaltainen suomi pystyy nousemaan mallimaaksi myös muille, kun se haluaa irrottautua kaikista pakotteista, liittoutumista ja keskittyy yhteistyön ja siltojen rakentajaksi eri suuntiin. Sen on kansamme ansainnut, emme kaipaa koko maailman sotia ja koflikteja. Kun pääsemme päättämään oman kansamme asioista, löydämme kestävän kehityksen tien, missä tasa-paino on yhtä vahvaa sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen intressien kesken. Nyt menemme talous edellä ja siksi meillä ei ole mahdollisuutta ekolgisuuteen, ellemme näe, että näiden kaikkien kolmen tulisi olla yhtä vahvat.

 

ritvalehtonen
Vihreät Petäjävesi

Arvoina oikeudenmukaisuus, avoimuus, tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittaminen, sekä työn tekeminen, mutta rehellisin keinoin.
Luodaan yhteläiset mahdollisuudet ei estetä sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu