ritvalehtonen

Valtion ja kunnan tehtävä

Valtion ja kuntien tärkein tehtävä on ylläpitää hyvän hallinnon periaatteella, avoimuudella ja tasa-arvoisuuta noudattaen kansalaisten oikeutta työhön/ yrittäjyyden ja oman elämän hallintaan sen kautta. Verojärjestelmämme ja sosiaalitoimi on luotu keräämään siihen tarvittavan rahan ja tasoittamaan eriarvoisuutta.

Onko tämä tärkein arvo ajassamme hukassa? Miksi eriarvoisuus kasvaa? Työllistyminen ei ole mahdollista, koulutuksesta huolimatta ja samalla toimettomien ja köyhien joukko kasvaa, työn mahdollisuuksien vähetessä, vaikka meillä kerätään suhteessa eniten veroja, moniin muihin kansakuntiin nähden.

Tätä kaikkea on ihmiset olleet poliittisesti luomassa, mutta nyt voi kysyä, mikä on tällaisen poliitiikan hinta, jos tulokset vaan heikkenee, vaikka eläminen ja verotus kiristyy vuosi toisensa jälkeen. Mihin maksamamme rahat katoaa? 

Valtion ja kunnan taloutta ei voi hoitaan niinkuin yritystä, koske ne eivät ole yrityksiä. Kun yrittäjä panostaa yritykseensä , hän vastaa itse tekemistään siirroista ja veloista omaisuudellaan. Valtio ja kunnat kerää veroja ja kattaa niillä osan ja tappion tullen perivät lisää maksuja kansalaisilta ja nostavat veroja, jotta saadaan tappiot kuitetuksi. Suurten yritysten kuten Talvivaara ym.. tappiot ovat liian raskaita kansalaisten kukkarolle ja siksi vastuu on oltava yrityksellä ja päättäjillä, ei kansalaisilla, jotka eivät ole niistä olleet päättämässä, eikä heitä ole edes useinkaan kuultu.

Kun yrittäjälle aiheutuu tappioita, myös valtion ja kuntien tekemistä päätöksistä ja yrittäjä joutuu maksuvaikeuksiin, ostovoiman hiipuessa ja mahd. konkurssiin, hän on velkavankina pahimmillaan lopun ikänsä, eikä hänen laskujaan maksa kukaan.  Hän syrjäytyy, vetäytyy tai vihastuu ja kierre on alkanut.

Jos taas valtio ja kunnat harjoittavat yrityspolitiikkaa, tulisi silloin veronmaksu lakkauttaa, sillä eihän yrityksetkään saa varoja tuekseen kerätä ja näin ajatellen he kilpailevat aivan erilaisessa lähtötilanteessa, kuin kuntien ja valtion yhtiöt. Eipä ole ihme jos ei yrittäjiä synny, jos jo lähtöasetelma on näin eriarvoinen. Viisas yrittäjä eri lähde kisaan monopolien kanssa, koska ymmärtää sen, että rehellisesti toimien, on niin eriarvoisessa asemassa oikeasti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat