ritvalehtonen

Politiikka ja sen toimet

Britania on näyttämässä esimerkkiä siitä, mitä kansalainen, eli kaiken lopulta maksava ajattelee näennäisdemokratiasta. Vielä ei ole tulos 100%:n mutta tämä päivä kertoo kuitenkin sen tosiasian, kuinka paljon on heitä, jotka haluavat, että päätöspöydissä toimitaan avoimesti, tasa-arvoisesti ja kansalaisten terpeet edellä, ei kuten olemme nähneet liian usein, vain oma ja kaverin etu , kun kansa kerran maksaa.

Olemme kulkeneet vuosikymmenten matkan suuntaan, missä kansalaisia on jaettu menestyjiin ja häviäjiin, työllisiin ja työttömiin, osallisiin ja osattomiin, rikkaisiin ja köyhiin. Eriarvoisuus on kasvanut rajusti.  Tämä kaikki on tapahtunut suljettujen pienten sisäpiirien työnä, kansaa kuulematta, kansan luottaessa päätöksentekoon. Nyt pettymys paistaa kansalaisten keskuudesta. Kansalaiset alkavat nähdä sen, mihin se on johtanut. Rahaa ei enää ole kasvuun, koska se on kääritty veroparatiiseihin ja harvojen sijoituksiin, mikä ruokkii jatkuvaa velkaantumisen kierrettä ja yritysten mahdollisuuksien heikkenemistä ja sen seurauksena työttömyyttä.

Jos tästä Britanian rohkeasta ja oikeudenmukaisesta avauksesta kohti aitoa demokratiaa ja kansanvaltaa, kuuntelemalla heitä, voisivat oppia myös EU:n muut valtiot, se voisi pelastaa sen, mitä palastettavissa on. Ellei näin tapahdu, hajoaminen on jo alkanut.

Mikään ei voi elää ja kasvaa salassa, suljetuissa tiloissa ja eriarvoistamisen kautta. Tarvitaan suurta vapautta ja lähimmäisen rakkautta, jota edeltää avoimuus ja esteiden poisto,  kaikilta kansalaisilta, ei vain oslata. Tarvitaan ymmärrystä siitä, että köyhänkin on syötävä. Että jokaisella kansalaisella on oltava perustarpeet tyydytettyinä, jotta hän kykenee luovaan työhön ja oman elämänsä hallintaan. Tämä on myös parasta varustautumista konflikteihin ja sotiin maailmalla. Jokaisen ihmisarvo on jakamaton ja sitä tulee kunnioittaa, ei lyödä lyötyjä lisää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat