ritvalehtonen

Kilpailukykyloikka

Meille kerrotaan päivittäin uutisia ja näkemyksiä eri asiantuntijoiden ja päättäjien kentältä, missä muistutetaan, että meillä on kilpailuvaje. Samaan aikaan meillä muistutetaan, että ihmisten pitäisi tehdä enemmän töitä ja työllistyä, jotta saisimme aikaan kasvun polun.

Nyt tarjoillut eväät ja esimerkit eivät siihen pyri, koska ostovoiman heikentämisellä vain sieltä, missä olisi kipein tarve ostaa ihan perustarvikkeita ja ruokaa ei sitä ajatusta tue, vaan se vie toiseen suuntaan, eli entisestään heikentää myyntejä, kun ei ole millä ostaa.

Saman suuntainen vaikutus on myös sillä, että pidennetään työaikoja, se tietää lisää työttömiä, kun pitäisi kaikki työllistää, jotta saisimme suuremman kakun ja sosiaalisten menojen kasvu voisi oikeasti hiipua ja samalla velkaantuminenkin taittua.

Mikäli aikuisten oikeasti halutaan saada aikaan tuloksia, kasvun ja työllisyyden paranemiseksi, olisi saatava tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus mukaan politiikkaan. "Verot maksukyvyn mukaan" huusi Timo Soinikin ennen vaaleja, mutta miten on, aiotaanko tätä lupausta enää muistaa? Jos meillä on tällaisena aikana istuvissa päättäjissä omanedun tavoittelijoita, eli he nostavat itselleen miljoonia osikotuloja ilman veroja ja häivyttävät tulojaan harmaantalouden syöväreihin, se on häpeällistä, että pienintä ja heikointa kyykytetään säästämään tyhjästä lisää.

Ellei maan ylin johto aio saada aikaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa sekä avoimenpaa politiikkaa, tulisi muuttaa seuraavien vaalien valintakriteereitä niin, että jokaisen ehdokkaaksi pääsevän taustat tutkitaan jo ennen kuin hyväksytään edes ehdolle. Kansamme ylimmän johdon tulee nauttia kansalaisten luottamusta ja olla esimerkillinen tien näyttäjä, ei itselle ahmija, jos kansaa vaaditaan talkoisiin. Meille on saatava palautettua inhimillisyys, oikeudenukaisuus ja tasa-arvo, muuten emme selviä, koska luottamusta ei saada ilman muutoskia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat