ritvalehtonen

Ristiriidat ovat akeamme, miksi?

Ei voi olla kysymättä, kuka puhuu muunneltua totuutta?

Elämme päivittäin arvojen, tekojen ja sanojen ristiriitaa, kuka meitä "kusettaa?" Viimeisen vuoden ajan meille on uutisoitu, kuinka kiinteistöjen arvot tippuvat varsinkin haja-asutusalueilla, eli maaseudulla.  Kun selasin tiedostoja oli tilastoissa nousuja 2011 , 2012, mutta pudotusta 2013 ja 2014, mutta taas nousua 2015 toisin kuin uutisoinnissa oli kerrottu. 2015 on nousua keskimäärin +29e/m2, mutta mistä se johtuu, kun rakennustyöt on jäissä. Hinnat ovat nousseet näin 2001 vuodesta jopa 27.1%.

Onko tämä ymmärrettävä siksi, että maaseudun kehittämistä ei haluta lisätä ja siksi kerrotaan hintojen laskeneen, mutta koska myös nämä samat kiinteistöt on laitettu perustuslain vastaisesti, eli asuinpaikkansa perusteella  maksamaan sama kiinteistövero kuin taajamat, vaikka heillä ei ole mitään palveluita, tuon veron vastineeksi, pitää myös heidän verojaan korottaa ja parhaiten se käy kiinteistöjen arvoja korottamalla. Ihan niin kuin salaa, ettei kansalainen huomaisi.

Oikeudenmukaisinta ja reilua olisi, että ainakin yksityistiemaksut voisi jokainen syrjäkylän kiinteistö vähentää tysimääräisesti kiinteistöveroistaan, se olisi moraalisesti tasa-arvoisempaa, koska myös siellä asuvat maksavat senkin taajaman katuvalot, teiden ja katujen kunnossa ja puhtaanapidon, vaikka eivät saakkaan itselleen näitä palveluita, vaan joutuvat tekemään itse työn ja maksamaan siitä lisää.

Tässä vain yksi kysymys vailla vastausta, miksi meille uutisoidaan muuta kuin mitä käytäntö sitten tuo vastaan. Tämä ei todelllakaan tue luottamusta mediaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat