ritvalehtonen

Jatkuuko perustuslain rikkominen

Uutiset kertoivat että jo ensi vuoden alusta on haja-asutusaleiden sähkön siirtoihin tulossa 20-40% korotus. Tämä on pahasti perustuslain vastaista, asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikkansa perusteella.

Kun katsellaan historiaa vuosikymmenten taakse, on sama vero kerätty myös haja-asutusalueiden asukkailta kuin kaupunkien ja taajamienkin. Veroilla on rakennettu infraa taajameihin ja kaupunkeihin ja nyt sitten rangaistaan lisää heitä, jotka ovat jääneet tuosta jaosta paisti, eli heitä, jotka ovat omilla rahoillaan infransa luoneet. Oikeudenmukaista olisi kollektiivinen vastuu niin, että siirtovero kulkee kaikille saman sisältöisenä sähkön kulutuksen perusteella. Näinhän tehdään myös kaupunkien ja taajamien keskustojen infran rakentamisessa. 

Mikäli näin tapahtuu, tulisi samalla haja-asutusalueen asukkaat jättää verottamatta, koska heille ei veroistaan heru enää mitään hyötyä, terveyden ja koulutuksen lisäksi. Siellä maksetaan jo itse tiet, palveluiden hakemiset , kovat kiinteistöverot jne.... ja näillä eriarvoistamistoimilla laskevat kiinteistöjen arvot ja myös se tuo perustuslain vastaisuuden, rikkoen omaisuudensuojalakia. Senhän tulisi olla kaikille sama asuinpaikasta riippumatta.

Mikäli maan hallitus on maaseudun ihmisten ja oikeudenmukaisuuden asialla, ei tällaista tulisi sallia, vaan sähköverkon kulut tulee jakaa kollektiivisesti myös tässä asiassa, jos ne jaetaan muissakin asioissa kaikkien asukkaiden kesken.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Sähköverkon kustannukset ovat aina riippuneet käyttöpaikasta. Jos haluaa sähköliittymän pitkälle korpeen, joutuu ja on aina joutunut maksamaan paljon enemmän kuin taajamissa. Miksei sitten muitakin kustannuksia pitäisi veloittaa toteutuman mukaan?

Siirtoveroa ei ole olemassakaan, vaikka sähkövero laskutetaankin siirtomaksun yhteydessä. Se on kaikille sama ja verrannollinen kulutukseen eikä riipu siirtomatkasta.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Meillä on Tapani paljon asuintiloja ollut kautta historian myös haja-asutusalueella, olisi mielestäni väärin, jos nyt heitä rangaistaan siitä lisälaskulla. Jokainen on aikoinaan sähkölinjansa maksanut, mutta nykyinen sähkönsiirto on eri asia. Mielestäni voisi samoin ajatella, että jos kaupunkien ja taajamienkin teiden , katuvalojen ja infran rakentaminenn laskutettaisiin vain siellä asuville, se ei kuormittaisi haja-asuitusalueiden talouksia, jotka ei niistä nautikkaan, vaan maksavat omansa ihan itse. Tämä kollektiivisuus siten pitäisi poistaa myös näistä, mikäli nyt lisätään kuluja haja-asutusalueelle, jotta pertustuslain tasa-arvo toteutuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hävytöntä, nyt jo haja-asutusalueiden väki kärsii ainakin Länsi-Suomessa tästä hallituksen tuulivoimapolitiikasta. Tänne on kaavoitettu asuntojen lähelle teollisuusluokan tuulivoimaloita tienaamaan hallituksen suosiollisella avulla verovaroista kerättyä syöttötariffia. Valtion takuuhinta tuulisähköstä takaa riskittömästi n. miljoona euroa tukirahaa/tuulivoimala vuodessa.
Kouluja suljetaan syrjä-alueilta, tiet saa olla hoitamattomia mutta verottaja kyllä muistaa jokaisen torpan ja neliöt kun kerätään veroja.
Tuulisähkö on jo nostanut sähköveroa ja siirtomaksuja n.300% vuoden 2010 tasosta.

Tuulivoimaloiden piti tuoda tullessaan rahaa ja työpaikkoja köyhille kunnille, mutta toisin kävi, nyt lähimmät lapsiperheet joutuivat pakon edessä muuttamaan tuulivoimaloiden meluamisen takia pois toiselle paikkakunnalle.
Taloa ei saa enää myydyksi, kuka nämä vahingot korvaa, ei ainakaan tuulivoima firmat. Kymmenien miljoonien voittojen jälkeen ei veroja maksettu euroakaan, yhtään työntekijää ei ole tuulifirman palveluksessa. Voitot meni satunnaisiin poistoihin, ja Luxemburgilainen sijoittajaryhmä käärii rahat taskuihinsa.

Ei saa lyödä lyötyä, tämä on joskus ollut sääntönä, mutta ei tämä hallitus siitä välitä. Haja-asutus ei nauti kaavallista suojelua, näin kertoi Porin kaupunkisuunnittelu näistä keskiajalta alkaen asuttuna olleiden vanhojen merenranta kylien väelle. Tuulivoima-alue kaavoitetaan asukkaista välittämättä, muuttakoon väki taajamiin, tämä on nyt pelin henki. Ja nyt pistetään nämä sitkeimmin Suomea puolustaneet asukkaat vielä maksamaan ne maisemia pilaavat 110 voltin voimalinjat joilla ajoittainen tuulisähkö kaupunkiin siirretään.

Mitä tällä ahneudella ja mielivaltaisella heikompien sortamisella ajetaan takaa, kuvitteleeko joku että ei enää omaa kotia hiljaisella maaseudulla puolustettaisi, ehkä perustuslaki ei suojaa syrjässä asuvia tämän hallituksen aikana.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Se, että lakeja säädettäessä ei aina ensin selvitetä sen seurannaisvaikutuksia alueelliseen tasa-arvoon ja koko maan asumiskelpoisuuteen, on ollut vuosia maan tapa, ja toden totta perustuslain hengen vastaista. Kekkonen piti huolta oikeasta toiminnasta, mutta hänen jälkeensä tunarit ovat vallanneet Keskustapuolueenkin.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Juuri näin Pekka. Maillä saatetaan tietoisesti kansalaiset eriarvoisuuteen ja lisätään lakien rikkomista, vastakkainasettelu on seurausta siitä, lähes kaikkialla, koska kansalaiset tietää tosiasiat. Tämä johtaa usein myös siihen, että kansa ottaa käyttöön omat lait, ellei voimassaolevia päättäjämmekään noudata ja pian ollaan kuin villissä lännessä.Harmaa talous, veronkierto jne.. ovat siitä jo näyttävä esimerkki. Tallaiselle toiminnalle tulisi laittaa piste, on valtiovallan tehtävä huolehtia, että PERUSTUSLAKI ON HEILLE SITOVA JA KAIKKI MUUT LAIT TULEE ALISTAA SILLE.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

On helppoa jakaa näkemyksenne Hannu ja Pekka, kun ne on käytännössä todettu. On totta että Kekkonen aikoinaan ymmärsi asian toisin. Ehkäpä siksi, että oli itse lähtenyt sieltä Lepikon torpasta, missä ei ollut mitään mukavuuksia. Hän ymmärsi, että jokaisella on oikeus tasa-arvoiseen elämään asuinpaikastaan riippumatta, koska koti on jokaiselle koti.

Olisi aika myös nykyisten valtaa pitävien jalkaantua maaseuduille ja niihin elinolojen ja heikkojen teiden pariin, mitä siellä asuvat joutuvat ylläpitämään itse ja sen lisäksi heitä verotetaan kollektiivisesti myös kaupunkien ja taajamien infraa varten.

Nyt alkaa mitta täyttyä monilta, koska oikeudenmukaisuus on mahdollinen, mutta se vaatii hyvää moraalia, mikä tuntuu olevan liian usein hukassa.
Kun laaditaan uusia lakeja ja asetuksia, tulisi olla käytännön tieto siitä mitä siitä seuraa. Jo siitäkin syystä meillä on liikaa laittomuuksia ja ongelmia, eriarvostavaa päätöksentekoa jne... koska päätöspöydistä puuttuu käytännön ymmärrys...

Toimituksen poiminnat