ritvalehtonen

Laki ja sen toteutuminen

 

On alkanut koulut ja monilla teillä liikkuu pieniä ekkuluokkalaisia intoa täynnä uuden asian edessä. Lapsi ei ole aina oppinut kulkemaan pitkiä matkoja kovasti liikennöivillä teillä, joita on paljon ylitetävä, matkalla opinahjoon kaupungeissa.

Miksi kuitenkin laki, jonka pitäisi kohdella kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti, ei tässäkään asiassa toteudu? Kun koulukuljetuslaissa on määritelty, että "alla 5km matkalle kodista kouluun, ei tarvitse koulukuljetusta järjestää, ellei siinä ole erityistä vaaraa lapsille."

Onko niin, että maaseudulla vaarat ovat suuremmat, vaikka liikenne teillä on tosi vähäistä, kaupunkeihin nähden,  kun täällä lapsia kuljetetaan pienilläkin matkoilla ? Eikö kaupungin liikenne olekkaan vaarallista, vaikka tiedämme, että pieni koululainen ei aina muista katsoa liikennettä, kulkiessaan leikkien kotimatkaa. Onko kuviteltu vaara luonnon eläimissä, joita on kuultu alueen metsissä elävän? Vai mistä tämä eriarvoisuus kumpuaa?

Jossain tarjotaan koulumatkoille luksusta , vaikka terveellisempää olisikin lapsen liikkua, silloin kun se on liikenne huomioiden mahdollista, kun taas toisaalla vaarallisenkin liikenteen alueilla lasten on kuljettava ekkuluokasta alkaen itse kouluun jos matka jää metrinkin alle 5km. Miksi näin? Missä se tasa-arvo? Kunnallsivero nousee sitä mukaa kun palveluita tarjotaan ja verot maksavat kaikki, oli lapsia koulussa tai ei.

Voisiko tämä olla näin tiukkina aikoina yhtenäinen kaikissa kunnissa?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat