ritvalehtonen

Ihnimillinen hoito

On käsittämätöntä, kuinka meillä puhutaan kaiken aikaa liian suuresta velkaantumisesta ja sosiaalimenojen kasvusta, mutta samaan aikaan lisätään niitä, koska halutaan rahastaa vanhuksemme kuiviin.

Kun joukossamme on suuri määrä iäkkäitä ja hoitoa tarvitsevia vanhuksia ja joukko ei ainakaan vielä pienene, on käsittämätöntä, jos emme voi alkaa Kelan kautta ja peruspalkalla työllistämään työttömiä myös näiden ihmisten koteihin. He siivoaisivat, laittaisivat ruokaa ja huoletisivat kodin ja vanhuksen perustarpeista, eikä vanhuksen tarvitsisi vähiä rahojaan laittaa joka työn erilliseen maksamiseen ja tilaamiseen.

On järjen vastaista, että nyt hoitajat ajavat pitkiäkin matkoja pienen homman takia ja mitään muuta ei ole lupa tehdä, jos ei ole tilattu. Kun on tilattu, se myös maksaa lisää. Sairasta rahastamista ikäihmistemme kustannuksella. Kun sitten ei eläkkeet riitä, kun ne ovat pienet ja niitä on jäädytetty vielä indekseillä, onkin sosialihuolto sitten maksamassa osan laskuista, eli me kaikki veroissamme maksamme tuota järjen vastaista touhua. Samalla sosiaalimenot karkaavat käsistä ja talus ajaa kuralle, niin kunnissa kuin valtionkin kassasa.

Jos oikeasti haluttaisiin ottaa asiat järjellä ja sydämellä, kaikki voittaisivat. Mutta onko ahneus ja oma etu inhimillisyyttä vahvempaa, sen saamme nähdä. Nyt aloittavalla hallituksella on paljon annettavaa, jos vaan suunta entiseen vaihtuu, mutta sama kaava ja jakoperuste, tulisi silloin unohtaa, koska se ei ole oikea tie kasvuun, ei velkaantumisen estämiseen, eikä ihmisten inhimilliseen elämään, minkä vuoksi kansalaiset verojaan maksaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat