ritvalehtonen

Yhteiskuntasopimuksen aikaraja umpeutuu pian.

Huomenna umpeutuu yhteiskuntasopimuksen yksi aikaraja ja ATK on ilmoittanut ettei hyväksy sitä. On ymmärrettävää, jos alan palkat ovat huomattavasti alle keskiansion. Meille on kerrottu, että keskiansio on 38e/t, mutta tuo luku ei voi olla oikea. Jos keskiasnioon lasketaan ne kaikkein suurimmatkin ansiot se vääristää käsitystä, mitä moni työläinen oikeasti saa palkakseen.

Uskon kun kuuntelen kansalaisia, että aika paljon on työssä ihmisiä, missä tuntipalkka on 7-17e, eli rahassa 1120- 2720e kk. Kun tästä otetaan verot, ei ihmiset oikeasti elä palkastaan, vaan tarvitaan sosiaalisia tukia ja samaan aikaan kysyntä laskee, koska oikeasti ei ole millä ostaa.

Kun päättäjillä itsellään on hyvä ansiotulo, eikä edes vastuuta teositaan, heillä ei näytä olevan käsitystä millä palkansaaajat joutuvat sinnittelemään. Meidän ongelmamme ei ole duunareiden palkoissa, vaa ylisuurissa palkoissa ja eläkkeissä osalle kansaa ja muiden hintojen ja pakollisten kulujen korkea hinta yrittäjille, ei palkat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Hyvä, jos yhteiskuntasopimus saadaan aikaan tämän vuoden aikana. Kiirettä pitää siihenkin aikatauluun. Tämän kuun lopulla umpeutuu vain se päivä, jolloin neuvottelujen alkamisesta voidaan sopia. Tärkeintä näin suuressa sopimuksessa ei ole aikataulu, vaan sisältö. Suomi ja suomalaiset eivät menetä mitään, vaikka aikataulu venyy vuoden 2016 keväälle.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Ei todellakaan Viljo kiirehtien, mutta on totta, että tätä tunarointia (Kekkosta lainatakseni) on ollut jo liian pitkään.
Jokainen kuukausi maksaa liikaa, siksi asioita tulisi saada päätöksiin, myös hallituksessa.
Toivoa vaan sopii, että ne päätökset oikeasti auttaa velkaantumisen katkaisussa ja ihmisten työllistymisessä, jotka molemmat tuo kasvua luonnollisella tavalla.
Ei niin että aina vaan lisätään veroja tai leikataan etuisuuksia, sehän on jo tuttua ja helppo tapa tehdä politiikkaa, mutta ei johda tuloksiin enää, kun olemme jo tapissa.
On löydyttävä oikeita keinoja asian ratkaisemiseksi ja niitäkin on, jos tahtoa löytyy.

Toivoa sopii myös, että tämä keppihevosten aikakausi, missä tehdään toista ja puhutaan toista ja siinä välissä yritetään työllistää mahdollisimman monta turhaa työvaihetta, sen sijaan, että paneuduttaisiin oikeasti töihin, ei erilaisten lonkeroiden virittämiseen ihmisten tielle, millä estetään entisestään ihmisten omatoiminen työ ja yrittäminen ja rahaa palaa turhuuksiin....

Toimituksen poiminnat