ritvalehtonen

Tasa-arvo

  • Tasa-arvo

Suomi on muuttunt paljon siitä, kun olin lapsi. Silloin opetettiin, että vain rehellisyydellä voi menestyä.

Mitenkäs on nyt? Kun katsoo elettyä elämää, harjoitettua politiikkaa ja 1990 laman toimia, niistä selvinneitä tai yhä syrjästä seuraavia, ei voi olla kysymättä, tämäkö on oikein? Näinkö toimii oikeusvaltio? Miksi toisten kohdalla lait ovatkin ohitettavia ja toiseten on maksettava laskut? Eikä suomessa olekkaan riippumatonta oikeuslaitosta, kuten perustuslaki edellyttää? Olen melko vahvasti vakuuttunut siitä, että oikeutta saa vain rahalla, eli vain he, joilla on rahaa taistella. Tämä ei minusta ole oikeusvaltion toimintatapa, eikä myöskään perustuslain lupaamaa tasa-arvoa. Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen, jotta oikeus saadaan toteutumaan, koska nyt on liian paljon päätöksiä, jopa lakeja, jotka rikkovat perustuslakiamme.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Tänään juhlimme Minna Canthin päivää.
Hän on minun suuri ihannoimani henkilö, joka oli tasa-arvon puolesta puhuja aikansa elämässä.
Kun ajattelee tätä päivää, hänen ajatukselleen olisi oikeasti käyttöä. Eriarvoisuus paisuu hurjaa vauhtia vuosittain ja samalla se kuihduttaa kasvun mahdollisuudet.

Kun kuulemme hyvin usein maan ylimmän johdon suulla, maamme tarvitsee "työtä, työtä ja työtä" tai "on ensin leivottava kakku, jotta sitä voi jakaa".
Totta joka sana ja sen ymmärtää myös kansalaiset, mutta miksi se ei toteudu, kun samat puhujat ovat päättämässä maan asioista ja kansamme mahdollisuuksista työhön? On väärin syyttää kansaa, jos ei kyetä tekemään sellaista politiikkaa, että tuo kakun leipominen on mahdollista.

On suunnan muutoksen aika.
Emme voi hylätä vanhuksiamme, emme jättää osaa kansastamme heitteille, vaan meillä on oltava vastuu jokaisesta, jotta kakun leipojiksi pääsee yhä useampi ja että sen tulos jaetaan tasaisemmin oman kansamme hyväksi.
On muutoksen aika, muuten emme selviä.

Pystyykö entiset toimijat siihen, onkin jo toinen kysymys, jos aikaa on ollut vuosikymmenet ja kansamme tila vain kurjistuu.
Siitä pääsevät nyt kansalaiset antamaan oman näkemyksensä.
Jos on kaikki hyvin, voivat entiset jatkaa, jos taas muutos on välttämätön, siihen tarvitaan kokonaan uusia toimijoita ja uudenlaisia näkemyksiä.

ulf fallenius

Oikeutta saa sisulla ei rahalla mutta sisu tuo kyllä rahaa jossain vaiheessa.Tasa arvo mahdoton asia kuin toiset vaan yrittää enemmän kuin toiset,ilmaisia lounaita ei ole .Suomessa silti 10 kertaa parempi elintaso kuin 60 luvulla esimerkiksi niin ei ole kyllä köyhdytty yhtään.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Arvoisa ystäväni, luulen tietäväni mitä työ ja sisu on, mutta se ei ole tuonut tasa-arvoa. Kun olen tehnyt tuota työtä jo 52v ajan ja pitkää päivää, josta 1990 laman toimet veivät kertaalleen kaiken ja olen ilman yhteiskunnan tukia sisullani ponnistanut uuteen elämään ja jatkan työtä, mutta en vaan itseni, vaan kaikkien niiden puolesta, joitta elämän ponnistelut ei ole tarjonneet inhimillistä arkea....Kaikella kunnioituksella tiedän mistä puhun ja kirjoitan, en ole katkera, mutta toivon, ettei elämä rankaise yrittäviä enää ja samaan aikaan joku toinen käärii voitot, se ei ole mielestäni oikein....Siksi olen Itsenäisen suomen ja oman rahan puolesta mukana IPU:n listoilta numerolla 122....

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Puhutaan vielä peruspalkasta.

Jos peruspalkalle/ kansalaispalkalle siitä puhuttaessa on vastareaktio, että se polkee työtä tekevien etua, en ymmärrä ajatusta.
Kun elämme aikaa, missä tarvitaan työtä, työtä ja taas työtä, jotta kansantaloutemme voisi päästä kasvun raiteille, en ymmärrä AY-liikkeen väkeä, siitä, että se polkisi muiden etuja.
Näinkö ahdasmielisiä me olkemme, että ne joilla on töitä, ei haluakkaan, että sitä olisi kaikilla?
Jos tuodaan keskuuteemme kauan puhumani kansalaispalkka-ajatus, missä 1000-1500e/kk ja 30t viikossa töitä, tulisi suoraan Kelalta, ilman ihmisten kyykyttämistä ja nöyryyttämistä ja me kaikki saisimme olla leipomassa tuota yhteistä kakkua, jolla hyvinvointimme rahoitetaan, en ymmärrä vastustusta.
Jokainen olisi silloin tuottaja ja veron maksaja ja työhän ei ole loppunut, vain palkan maksajat on imetty kuiviin viimeisten vuosikymmenten aikana.

Kun kaikilla olisi työtä, emme tarvitsisi työvoimatoimistoja, emme sosiaalitoimistossa samaa miehitystä, kun toimeentulotuet ja asumistuet jäisivät pois ja ihmiset eläisivät työstään. Kukaan ei estä tekemästä lisääkin töitä, tuon velvoittavan 30t yli ja siitä tekijä saisi luonnollisesti TES:n mukaista palkkaa tuon peruspalkan lisäksi. Tämä tulo olisi jokaiselle nuorelle valmistuneelle, ensin esim. 1v 1000e ja nousisi sitten 1500e ja uskoakseni täältäkin syntyisi uusia vakituisia työsuhteita hyvin työnsä tehneille ja ansaitusti, kun työnantaja on nähnyt työn tuloksen.
Samalla tämä olisi tukea yrityksille tuon työpanoksen verran ja ilman paperisotaa.
Tämä toisi käsipareja hoitamaan maaseudun yksinäiset vanhuksemme, kotiapulaisia lapsiperheille, lomittajia pien yrittäjille, metsä ja maataloustöihin....eli ihmisen oman valinnan ja osaamisen mukaan.

Tämän jälkeen emme enää velkaantuisi sosiaalimenoissa ja kaikki olisivat kuluttajina ja kasvun ura olisi mahdollinen ja voisimme alkaa ns. ennaltaehkäisevän terveydenhoidon, kun kansalaisilla olisi rahaa oman elämänsä suunnitteluun ja varma tulo, joskin työtä vastaan.

Tämä toisi mahdollisuuden laskea työn verotusta, ruuan, asumisen ja energian veroja, jotka ovat välttämättömiä kaikille ja samalla tuolla pienemmälläkin tulolla saisi enemmän. Palkka- alalle ja eläkkeiden ja indeksien leikkauksille ei, koska ne hidastavat kasvua.
Kasvua voi syntyä ainoastaan, jos kaikilla on ostokykyä ja sitä tämä peruspalkkaus toisi.
Näissä suunnitelmissa koko kansamme hyväksi oikeudenmukaisin ja tasa-arvosin perustein olen täysillä mukana, siksi olen antanut nimeni ja asettunut vaaleissa ehdolle, kun omaan suuren luovuuden taidon, erilaisia näkemyksiä ja olen näkijä, missä ajattelen sydämellä, kansamme parasta.

Käyttäjän MarjoLuoto kuva
Marjo Luoto

Oikeassa olet Ritva. Ratkaisut asioihin ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia, kun niille löytyy poliittinen yhteinen tahto. Kunpa ehtisit ja pystyisit ajatuksiasi ja ideoitasi Keski-Suomen äänestäjille kertomaan. Se on lähes mahdotonta, kun omilla rahoilla ja muutaman ihmisen apujoukoilla vaalikampanjaa tekee.

Toimituksen poiminnat